Terapihunden Kompis

Aktiveringslydnad

Publicerad 2014-02-26 19:46:00 i Allmänt,

Under eftermiddagen tränade jag och Kompis Aktiveringslydnad i Lyckliga Hundar's lokal i Hemmesta Centrum.
 
Kompis hade mycket energi och gav allt under de säkert 15 varv runt banan som instruktör Jenny hade byggt. Jag gillar verkligen aktivitetslydnaden och är mycket nöjd med att köra den under 1,5 timme varje till varannan vecka - det ger både mig och Kompis en stor dos frihet. Vi tillåter oss att släppa alla krav på perfektion och har istället bara så sjukt kul vilket gör att lydnadsmomenten som blandas in i trix, kroppskontroll, olika former av hinder och problemlösningar kommer av sig självt. Kompis gillar nog mest att det är tillåtet att göra allt i hög fart - även om han kanske inte riktigt inser att hans bantid blir kort i jämförelse med hans väntetid innan nästa runda. 
 
Han har dock lätt att anpassa sig och sitter helst av allt i mitt knä och spanar in de andra hundarna när de tar sig an moment efter moment.
 
 

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela