Terapihunden Kompis

Intagningstest

Publicerad 2014-01-27 23:40:00 i Allmänt,

Tisdagen den 14 Januari klockan 11:00 var jag och Kompis på plats hos Hundens Hus lokal i Årsta. Där fick vi träffa en mycket peppande och inspirerande person vid namn Lisa, det var hon som höll i det terapihundstest vi skulle genomföra. Hon informerade oss väl om hur utbildningen till att bli terapihundsekipage var upplagd, Kompis var väldigt exalterad över den nya miljön och alla nya spännande dofter där - men visade trots det upp den mycket viktiga egenskapen att kunna lägga sig ner och vila medan vi hade ett inledande längre samtal om utbildningens olika block. 
 
Lisa gav Kompis enormt med beröm, jag blev lyrisk och det pirrade till ordentligt i magen. Jag visste ju redan innan att jag har världens bästa lilla Kompis - men jag hade aldrig vågat hoppas på att hon skulle tycka att han var en så pass fantastisk hund som hon efter testet uttryckte att han är!
 
Vi befann oss i lokalen drygt 1,5 timme och Lisa testade bland annat hur Kompis reagerade på; en människa i rullstol, att följa med henne och lämna mig, hur han uppträdde i koppel samt lös, om han bjöd in till lek, om han kunde gå från 100 till 0 - direkt nedvarvning, vad han gjorde under ett längre samtal, hur han klarade av hundmöten, om han kunde några trix, om han var kontaktsökande gentemot nya människor, hur modig han var, hur nyfiken han var, hur han reagerade på föremål som tappades i golvet nära honom, om han kunde plocka upp nycklar, hur väl lydnadens viktiga grundstenar satt och mycket mer.
 
Kompis klarade testet galant och fick många goda lovord! Jag kan inte vara annat än enormt stolt!
 
Lördag den 15 Mars klockan 10:00 är det första dagen av utbildningen.
 
Men det kommer inte att dröja ända tills dess med nya inlägg - redan nästa vecka kommer jag och Kompis att börja träna på moment som kommer att ingå i utbildningen. Innan vi lämnade lokalen i Årsta fick vi med oss en lista med moment som hunden ska klara av under utbildningens gång.
 
Nu kör vi - Game on!
 
 

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela