Terapihunden Kompis

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2015-02-14 23:41:00 i Allmänt,

Idag är det Alla hjärtans dag - men ännu viktigare är det faktum att det är Kompis födelsedag!
 
Den 14 februari 2012 föddes Kompis (Bännebo's Apollon) klockan 23:05 med en födelsevikt på 416 gram och med en färg som betecknas "Irish marking Silver fox".
 
Från början kallades Kompis för "Bullen" då han både var rund och go som valpar bör - men också en riktig liten bulldozer som sprang rakt på och igenom allt. Han var en av grabbarna grus-trion som bestod av "Bullen", "Pip-Larsson" och "Buddha". Dessa tre små valpar utmärkte sig tydligt på sina egna vis och Kompis var då en av dem som alltid kom först när valparna ropades in, var moderns favoritvalp att leka med då Kompis tålde mycket och var väldigt tuff redan som liten samt att Kompis såklart var en av de första vid maten och roffade åt sig gott och växte sig stor. 
 
Jag skulle gissa på att han är störst i sin kull - han är en bra bit högre än sin far och i allmänhet väldigt långbent (och långnosad). Kanske är det de amerikanska generna från moderns sida? Kanske har Kompis ärvt kroppsbyggnad av sin morfar? 
 
Hur som helst är Kompis verkligen världens bästa Kompis! Alla hjärtans dag har numera alltid en väldigt speciell mening för mig.
 
Kompis blev givetvis ordentligt firad - han fick fina presenter och vi bjöd på citronmarängpaj dagen till ära :)
 
GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN ÄLSKADE BULLEN <3
 
 

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela