Terapihunden Kompis

Händelserik vår

Publicerad 2015-05-23 14:30:00 i Allmänt,

Mycket har hänt under den här första delen av år 2015 - Kompis har fyllt 3 år, vi har skrivit avtal med vår arbetsplats, vi har blivit intervjuade för en artikel om sociala tjänstehundar och då med fokus på Kompis arbete som terapihund, vi har medverkat vid Öppet Hus på boendet där vi arbetar - och fick besök av både den amerikanska miniatyrhästen Asco och Ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden, haft praoelever i 15-års åldern som gått med oss och fått se och lära sig hur en terapihund arbetar, haft studiebesök av terapihund- och besökshundförare under utbildning, fått kontakt med flera andra verksamheter som har intresse av Kompis och inte minst - fått enormt mycket fin respons och komplimanger av personal, chef och anhöriga till boenden som vi arbetar med. 
 
Kompis har även fått prova på att agera storebror - en roll som han axlade alldeles utmärkt! Hade inga som helst tvivel innan, men det är alltid kul att få ett kvitto på att Kompis verkligen är så fantastisk som jag själv tycker. Kompis kommer bli världens bästa storebror när dagen kommer då en lillebror blir verklighet.
 
Kompis har även en mycket rolig och aktiv fritid - vilket jag värderar högt då Kompis behöver få utlopp för sin energi fysiskt som mentalt. Han har gått på flera kurser så som Nose Work klass 1 (Eukalyptus), Aktiveringslydnad fortsättningsklass/avancerad klass och nu senaste tillskottet i form av Tävlingslydnad. Vi promenerar även mycket i skogen och Kompis följer med till stallet och får därmed miljöträning i lantmiljö och med andra djur (hundar, katter, hästar). 
 
Nu hoppas vi på att snart kunna presentera fler av våra kommande och spännande uppdrag!
 
 
 

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela