Terapihunden Kompis

Världens bästa Kompis!

Publicerad 2015-09-13 12:14:00 i Allmänt,

Vi har hunnit med en massa saker sedan senaste inlägget skrevs.
Vi har haft en underbar semester i fyra veckor under sommaren - där vi bara tog det lugnt med många härliga långpromenader i naturen (Kompis ÄLSKAR att springa i skogen!), besök i stan under Stockholm Pride veckan och blivit intervjuade av onlinetidningen News55.se
 
Semestern:
 
Vi njöt fullt ut av vår semester som varade mellan mitten av Juli till mitten av Augusti! Vi spenderade den i skogarna, i stallet, i stan och hemma på altanen. Kompis låg och solade och höll mig sällskap när jag målade tavlor, vi gick många långa promenader i skogen och plockade bär och svamp, vi hängde i stallet med hästen där Kompis även hann leka en hel del med alla de andra stallhundarna, vi var i stan under Stockholm Pride - där Kompis fick följa med till Pride Park under två dagar och blev favorit både bland hundar och människor (Kompis charmade en massa personer som sista dagen då han inte var med, frågade efter honom). Kompis fick även en inbjudan att följa med mig om jag ville besöka en bar - då Kompis charmade personen som ordnar dess events!
 
 
Stockholm Pride:
 
Kompis fick inte gå med i Pride Parade - men han fick sin del av Pride ändå!
Han charmade många och var väldigt nöjd med all den uppmärksamhet, klappar och kärlek han fick under de två dagar som han var med mig till Pride Park. Många frågade efter honom under den sista dagen av Pride - så han fick sig en hel del nya beundrare som ständigt hälsade på honom när vi sågs på olika ställen. Kompis lyckades även flirta med Mian Lodalens hund som tyckte att Kompis var ursnygg! Sedan träffade hand även mopsen Bruno. Kompis som aldrig sett eller mött en mops förut tittade först på Bruno med ett stort frågetecken över huvudet när han försökte komma på vad som hänt med Brunos ansikte - "Vad har hänt med dig, vart är din nos?!" Många glada skratt och mycket mys och kärlek - en vecka att minnas länge!
 
 
Tillbaka på arbetsplatsen:
 
När vi kom tillbaka till arbetsplatsen fick vi vår första dag efter semestern göra en intervju med den nystartade onlinetidningen News55.se http://www.news55.se/reportage-artiklar/hund-och-katt-istallet-for-lyckopiller/ vilket var otroligt roligt (och Kompis lyckades såklart charma journalisten Gabriella Lahti och fick sig ytterligare en beundrare).
 
 
Tillsammans med Vårdhunden Othello och Øystein:
Vi har även fått äran att uppmärksammas på Vårdhunden Othellos blogg vid två tillfällen -
 
* Innan vår examen (på studiebesök hos Othello och Øystein Johannessen Quiding) http://vardhundenothello.tumblr.com/post/87791108061/studiebes%C3%B6k-i-dag-har-vi-haft-bes%C3%B6k-av-amanda 
 
* Artikel om Terapihunden Kompis arbete:
http://vardhundenothello.tumblr.com/post/127073457371/l%C3%A4s-om-cindy-och-terapihunden-kompis-2014-hade-vi
 
 
Det finns även en tidigare artikel om oss som Sollentuna Kommun:
Då bl.a. Anna-Lena Johansson (FP), kommunstyrelsens förste vice ordförande besökte oss -
 
* Artikel från temadagen på vår arbetsplats (Från tidigare i vår):
http://www.sollentuna.se/sv/arkiverade-nyheter/nyheter-2015/trevlig-temadag-pa-soltorps-aldreboende/
 
 
Åter i arbete med en härlig höst på ingång:
 
Vi arbetar vidare, en del av våra vårdtagare har slutat sin tid här på jorden och gått vidare. Det skär lite i hjärtat när någon vi har arbetat med går bort - men det är skönt att höra att de inte behövt vara ensamma och att de har fått somna in lugnt och stilla. Nya ansikten har även tillkommit - och Kompis bara växer i allas ögon! Det är otroligt fint att se vilken skillnad Kompis gör och att vi även kan få vårdpersonalen att pausa 5 minuter med lite lek med Kompis och att de skiner upp och skrattar - något som lyfter hela deras dag och även smittar av sig på vårdtagarna.
 
 
Mer spännande på gång!
 
Just nu är vi i full gång med möten tillsammans med framtida samarbetspartners - och en ny artikel om Kompis arbete som Terapihund kommer snart att gå i tryck för att publiceras (denna gång i Tidningsformat).
 
(Foto: Jenny Björk) Kompis i arbete.
(Foto: Cindy Johansson) Kompis i arbete.
(Foto: Gabriella Lahti, News55.se) Katten Dolly, Cindy Johansson och Kompis.
(Foto: Gabriella Lahti, News55.se) Kompis på kontoret.
(Foto: Sollentuna Kommun) Cindy & Kompis umgås med en av de boende.
(Foto: Sollentuna Kommun) Therese Saarinen tillsammans med hästen Asco, Anna-Lena Johansson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden samt Cindy Johansson och Terapihunden Kompis.

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela