Terapihunden Kompis

Glad Påsk!

Publicerad 2016-03-29 11:05:00 i Allmänt,

Det är härligt med vårvärme och solen som tittar fram, detta innebär dock att det är viktigt för mig att hålla extra koll på Kompis päls - så att den inte blir för lång, då han är väldigt känslig mot värme.
Det gäller i arbetet med hund i vården, att ALLTID tänka på hundens bästa och att ge den alla förutsättningar för att göra ett bra arbete genom att se till att den utan undantag, alltid mår bra både vad det gäller fysiken och det mentala.
 
Temperaturen ligger i Stockholmsområdet runt 5-12°C om dagarna nu (och lär snart stiga och ligga högre dygnet runt) - vilket för Kompis innebär att det var på tiden att ta fram klippmaskinen och trimma ner pälsen igen. Nu är det en sprallig kille som mer än gärna arbetar och är nära. Bara för ett par dagar sedan då han fortfarande hade sin vinterpäls var han inte alls sugen på att vara nära någon och mysa - vilket i en arbetssituation blir komplicerad. Självklart är Kompis aldrig tvungen att ligga bredvid någon om han tycker att det är varmt, men handlar det om ovilja pga en alldeles för tjock och varm päls - ja, då ryker pälsen helt enkelt. Viktigt är såklart att påpeka att Kompis är av en ras (Portugisisk vattenhund) som saknar underull och som trimmas mer eller mindre året om.
Hundar med annan typ av päls och med underull - eller helt enkelt en annan individ, mår kanske bäst av att inte trimmas. Pälsar och individer är olika - det som passar den ena, fungerar inte alls för den andra. Många hundar med underull har dessutom funktionen att pälsen ska värma när det är kallt och isolera mot värmen när det är varmt.
 
Perfekt att trimmas, badas och torka i vårsolen ute på altanen!
 
 
Vi har vidare haft en jättefin påskhelg! 
Under veckan arbetade vi som vanligt och vårdtagarna fick bjuda Kompis på påskgodis (färgglada hundkex).
Kompis hade minst sagt inte något alls emot att arbeta då han fick ligga och vila i sängen hos flera vårdtagare och bli matad med hundkex - han kände sig säkerligen som en kung!
 
 
Under helgen åkte vi som många andra iväg från Stockholm för lite påskfirande på annan ort. Vi tillbringade påskhelgen i Örebro med vänner, där vi passade på att vandra uppe i Kilsbergen (bl.a. "Falkaslingan").
Kompis var mycket nöjd med att få gå 2-3 mil och vi andra njöt till fullo av den vackra naturen och det underbara vårvädret. Vandringen var härlig med mycket omväxlande omgivning - skog, lerväg, gamla skidspår, asfaltsväg och mountainbikeleder. Vi tog (vad vi människor tyckte) små härliga kaffepauser, där vi kunde njuta av vacker utsikt och titta på förbipasserande människor som också var ute och vandrade eller åkte skidor. Kompis tyckte pauserna var rätt överflödiga och höll igång med att gräva i snön och fånga snöbollar som kastades till honom - och när vi väl vandrade gick han säkert dubbelt så långt som vi människor då han sprang framför och tillbaka om och om igen. Därefter en välförtjänt vila, god mat och härligt spenderad tid i goda vänners lag, innan vi på söndagskvällen åter åkte hem till Stockholm igen!
 
 
 
 
 
 
GLAD PÅSK!

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela