Terapihunden Kompis

Aktiveringslydnad

Publicerad 2014-02-26 19:46:00 i Allmänt,

Under eftermiddagen tränade jag och Kompis Aktiveringslydnad i Lyckliga Hundar's lokal i Hemmesta Centrum.
 
Kompis hade mycket energi och gav allt under de säkert 15 varv runt banan som instruktör Jenny hade byggt. Jag gillar verkligen aktivitetslydnaden och är mycket nöjd med att köra den under 1,5 timme varje till varannan vecka - det ger både mig och Kompis en stor dos frihet. Vi tillåter oss att släppa alla krav på perfektion och har istället bara så sjukt kul vilket gör att lydnadsmomenten som blandas in i trix, kroppskontroll, olika former av hinder och problemlösningar kommer av sig självt. Kompis gillar nog mest att det är tillåtet att göra allt i hög fart - även om han kanske inte riktigt inser att hans bantid blir kort i jämförelse med hans väntetid innan nästa runda. 
 
Han har dock lätt att anpassa sig och sitter helst av allt i mitt knä och spanar in de andra hundarna när de tar sig an moment efter moment.
 
 

Fullt ös - medvetslös!

Publicerad 2014-02-17 23:09:56 i Allmänt,

Det har hänt mycket sen förra inlägget, Kompis har fått miljöträna i stan var och varannan dag. 
 
Han fick även bekanta sig med ambulanspersonal i dagarna (av en händelse som jag väljer att inte skriva mer ingående om med respekt för personen i fråga). Han var väldigt nyfiken på deras ambulansväska och jag tänkte direkt att han nog har rätt bra anlag för att bli knarkhund precis som sina föräldrar om det skulle vara av intresse i framtiden. Jag blev imponerad av Kompis enorma lugn och stabilitet vid den oväntade händelsen samt hur lydig han var i de tvära kasten mellan hur han blev ombedd att agera.
 
Idag var det givet att spendera mycket tid utomhus! Kompis tog tillvara på tillfället och drog av ett sjudundrande race i hundrastgården medan jag satte mig på en bänk och njöt av att att få solen i ögonen. 
 
Behöver sååå mycket sol och värme nu igen!!
 
 

En kram värmer både kropp och själ

Publicerad 2014-02-07 09:58:00 i Allmänt,

Igår var jag och Kompis i stan och miljötränade bland alla människor. Vi hade packat en ryggsäck med smörgåsar samt en termos med kaffe och en med te och engångsmuggar.

Det tog inte många minuter innan vi gick förbi en av de första människor som tillhör Stockholms hemlösa. Vi frågade om personen ville ha en smörgås och något varmt att dricka - erbjudandet togs tacksamt emot så jag hällde upp kaffe i en engångsmugg och räckte över den och en av de inslagna smörgåsarna. Jag och Kompis fortsatte runt i stan i några timmar, bjöd behövande på kaffe/te och smörgås samt att de fick kramas med Kompis. Han bjussade även en hemlös hund på ett stort pusskalas och en påse hundkex.

Ge någon en KRAM idag - det värmer både kropp och själ ♥

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela