Terapihunden Kompis

Taggade till tänderna!

Publicerad 2014-03-19 07:49:37 i Allmänt,

Utbildningshelgen gav både mig och Kompis ordentligt blodad tand! Det känns riktigt bra med konkreta mål att träna mot nu. Peppen är total - direkt när jag vaknar tittar jag på listan (jag är en jävel på att skriva listor för att få ut så mycket som möjligt av varje dag - oplanerade dagar är skönt emellanåt men till vardags gör det mig stressad) och ser vad jag under gårdagen planerat in för typ av träning och vilken tid.
 
För att rannsaka oss själva efter utbildningshelgen - detta behöver vi träna på;
* Avlämning vid apportering.
* Kompis huvud i knät/huvud i hand.
* Inget drag i kopplet när träningsivern sätter in.
* Träna in 5 nya trix.
* Behålla Kompis i position sitt/ligg tills fritecken ges.
* Hälsa utan att Kompis hälsar.
* Öva passivitet under längre stunder. 
 
Efter två kravlösa dagar med vila står idag Aktiveringslydnad på schemat mellan kl. 13.00-14.30 i Lyckliga Hundars lokal i Hemmesta ihop med instruktör Jenny Björk. Vi har avancerat momenten rätt duktigt och får klurigare banor att ta oss igenom varje gång!
 
 
Kompis - ständigt glad hund, ständigt nyfiken att upptäcka världen och med ständigt viftande svans.

Block 1 - Andra dagen

Publicerad 2014-03-16 19:33:00 i Allmänt,

Andra dagen av utbildningen avklarad! Jag och Kompis är minst sagt trötta efter en helg kantad med 14 timmar av träning och teori. 
 
Vi har haft väldigt roligt - speciellt idag. Men vetskapen om de höga krav som ställs innebär även att nervositeten är större än innan vi började.
 
Har antecknat moment som jag och Kompis måste nöta på rent praktiskt. Jag fick därpå en uppgift som innebär att jag ska skriva om en diagnos eller en sjukdom som jag även ska hålla en muntlig presentation av vid nästa utbildningstillfälle i slutet av april. Jag vet inte alls vad jag ska välja? Kan inte bestämma mig för om jag vill fördjupa min kunskap i något jag redan vet en del om eller om jag vill lära in något helt nytt. Hur som helst måste jag maila in vad jag väljer senast på tisdag. 
 
Imorgon och på tisdag ska jag och Kompis bara ta det lugnt ur träningssynpunkt. Det blir promenader och kanske någon joggrunda men aktiv träning får vänta till onsdag då vi peppar med aktiveringslydnad igen!
 
 
Livsnjutaren i egen hög person!

Block 1 - Första dagen

Publicerad 2014-03-15 19:20:00 i Allmänt,

Första dagen avklarad. Jag hade nog aldrig förväntat mig att passivitet skulle vara så grymt krävande för både mig och Kompis (som för övrigt var rätt överhypad från det vi klev in i träningslokalen efter att ha suttit i väntrummet). 

De tre första timmarna spenderades med att ta in en massa information, alltså helt teoretiskt där Kompis enda uppgift var att ligga still bland 7 andra hundar och chilla. Kompis var inte alls så pepp på att chilla, vilket resulterade i ett smått rastlöst beteende med några pip, uppmärksamhetsklapp på mina ben och att vända och vrida sig hejdlöst. Men så försöker jag samtidigt påminna mig om att han endast är 2 år och av en ras som är barnsliga till 5-års åldern.

Instruktörerna Lisa och Linda vid Hundens Hus lokal i Årsta log mycket och verkade digga Kompis trots hans överdrivna energi som praktiskt taget sprutade ur öronen på honom.

Imorgon verkar det bli en dag späckad med mer aktivitet och mindre passivitet. Det lär resultera i att både jag och Kompis bättre kan klara av den 7 timmar långa utbildningsdagen. Imorgon är vi även lovade att få mer information gällande praktikperioden som är förlagd över sommarmånaderna samt få konkreta mål över de moment vi ska träna på till nästa block.

Jag hade turen att komma hem till det lilla kollektivet och mötas av väldoftande mat - imorgon ska jag INTE glömma matlåda!

Mätt och nöjd sjunker jag nu ner i soffan och har inga planer på att förflytta min rumpa härifrån innan det är dags att sova.
 
 
Önskar mig sol, värme och en massa ny energi imorgon!

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela