Terapihunden Kompis

Gott Nytt År!

Publicerad 2016-01-02 13:25:00 i Allmänt,

Under Nyår såg vi tillbaka på året som gått.
Det är fantastiskt hur mycket vi hunnit med under år 2015!
För att nämna några höjdpunkter under år 2015:
 
* JANUARI 2015
I Januari hade vi arbetat vår första månad som Terapihundsteam! Det var en mäktig känsla att äntligen vara godkända, diplomerade, certifierade och färdiga att kliva in i vår arbetsroll - Kompis gjorde det med bravur, som att han aldrig gjort något annat!
 
* FEBRUARI 2015
I Februari fyllde Kompis 3 år! Detta firades med en massa kärlek (då Kompis trots allt fyller år på självaste Alla Hjärtans Dag den 14e februari), citronmarängpaj till människorna och en massa leksaker och godis till Kompis. Äntligen kändes det som att Kompis vuxit upp till en riktig hund.
 
* MARS 2015
 I Mars upplevde vi många fina stunder med våra vårdtagare! Det var många glittrande ögon och värme som spred sig - inte bara från vårsolen, utan från den kärlek Kompis delade med sig av. Kompis skaffade sig många vänner och hade en hel del långa samtal med vårdtagare som såg honom som sin enda vän. 
Jag la även ner mycket krut på att informera människor om värdet att arbeta med en utbildad och godkänd Terapihund - då jag tyvärr hann se en hel del inlägg på olika sociala medier som beskrev personer som tog med sig sina privata sällskapshundar in i vårdmiljön. "Gör om - Gör rätt! Ge din hund det den förtjänar - en utbildning!"
 
* APRIL 2015
I April tog jag och Kompis emot flera studiebesök från Terapi- och Besökshundförare under utbildning, som fick gå med oss på boendet och se hur vi arbetade. Vi hade även praoelever i 15-års åldern som gick med oss för att se hur en Terapihund arbetar och vilken skillnaden den kan göra inom vården. Vi fick även kontakt med flera vårdföretag och verksamheter som var nyfikna på och hade intresse av Kompis arbete som Terapihund!
 
* MAJ 2015
I Maj blev vi intervjuade för en artikel om sociala tjänsthundar, med fokus på Kompis arbete som Terapihund! Vi medverkade även vid öppet hus på Förenade Care Soltorp - då vi fick besök av både den Amerikanska miniatyrhästen Asco och Ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden (http://www.sollentuna.se/sv/arkiverade-nyheter/nyheter-2015/trevlig-temadag-pa-soltorps-aldreboende/). Vi fick även enormt mycket fin respons och varma komplimanger av såväl personal som av anhöriga till vårdtagare och från vår chef. 
 
* JUNI 2015
I Juni arbetade vi på och fick anpassa träningen med våra vårdtagare ytterligare pga värmen - som både påverkade vårdtagarna och Kompis. Det blev mycket utomhusträning i skuggan, tipspromenader och gemensamma promenader där personal, vårdtagare från olika avdelningar samt jag och Kompis deltog. Jag tänkte även tillbaka till året innan då jag gjode ett studiebesök hos Øystein och Vårdhunden Othello som jag aldrig kommer glömma! 
(http://vardhundenothello.tumblr.com/post/87791108061/studiebes%C3%B6k-i-dag-har-vi-haft-bes%C3%B6k-av-amanda).
 
* JULI 2015
I Juli arbetade vi samt planerade inför vår semester. Det blev även denna månad mycket fokus på att vårdtagarna skulle få komma ut i friska luften tillsammans med Kompis. Det kan tyckas att "bara en promenad med Kompis" inte är så mycket träning för vårdtagarna - men faktum är att många fick träna på flera olika sätt. En del vårdtagare promenerade med oss - antingen på egen hand/med käpp eller rullator och fick då träna sin grovmotorik. En del andra vårdtagare följde med oss på promenad sittandes i rullstol - och tränade då talförmåga, då intrycken utomhus fick många att "glömma bort" att de "inte kunde prata" och pratade med Kompis i långa meningar om vad de såg och upplevde. Kompis hann även med att besöka Pride Park där han charmade alla och blev den stora favoriten!
 
* AUGUSTI 2015
I Augusti hade jag och Kompis en skön semester där vi vilade upp oss, gick långa skogspromenader, hängde i stallet med stallfolk och stallhundar samt hästar och katter, åt en massa glass, tog sovmorgnar, åt god mat, tränade Nose Work och njöt av att bara vara.
 
* SEPTEMBER 2015
I September hade vi hunnit med att bli intervjuade av onlinetidningen News55 (http://www.news55.se/reportage-artiklar/hund-och-katt-istallet-for-lyckopiller/) där journalisten Gabriella Lahti skrev en artikel om djur i vården. Vi hann även fälla en del tårar över de vårdtagare som nu slutat sin tid här på jorden och lämnat oss. Vi kunde dock trösta oss med att ingen hade behövt vara ensam och somnade in lugnt och stilla, med personal och anhöriga vid sin sida.
 
* OKTOBER 2015
I Oktober tog medlemstidningen Vattenplasket upp kontakten med oss för ett par sista frågor angående en artikel om hundar med arbeten - där Kompis skulle komma att få fyra sidor med text och bilder om hans arbete som Terapihund. Vi uppmärksammade även att vår glädje över att ha blivit nämnda på Vårdhunden Othellos blogg (http://vardhundenothello.tumblr.com/post/127073457371/l%C3%A4s-om-cindy-och-terapihunden-kompis-2014-hade-vi).
 
* NOVEMBER 2015
I November publicerades artikeln om Kompis arbete som Terapihund i medlemstidningen Vattenplasket för Portugisisk Vattenhund, som skrivits utifrån intervjun med oss i våras (http://terapihundenkompis.blogg.se/2015/november/). Vi var såklart mycket stolta över att ha fått en så stor del (fyra sidor) i tidningen - som kanske var det allra sista numret av den fina medlemstidningen(!?)
 
* DECEMBER 2015
I Decemeber var Kompis med såväl vid adventsfikat, vid Luciatåget (där Kompis var tomtenisse) som betod av en musikklass åk. 6 samt vid pysselstunder, julbak och de sista förberedelserna inför Julafton - då det bjöds på Jullunchbuffé för vårdtagare och deras anhöriga. Vi hann även med att fira en fin Julafton hemma - och Kompis fick fina julklappar (så snäll som han varit under året!). 
 
Vi tackar allra ödmjukast alla människor som vi fått äran att träffa och vars dagar vi fått förgylla!
Vi hoppas att alla fick fira Julafton med värme och sällskap samt att ni fick ett Gott Nytt År!
 
Nu laddar vi för ett ännu bättre år 2016! Gott nytt och på återseende <3
 
Från oss alla, till er alla - EN RIKTIGT GOD JUL!
 
GOTT NYTT ÅR!

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela