Terapihunden Kompis

Praktik

Publicerad 2014-07-09 16:19:00 i Allmänt,

Mycket har hänt sedan senaste inlägget!
Jag och Kompis är i full gång med vår praktik på ett toppenställe beläget ca 15 minuter från Stockholm City. Vi har fått chansen att göra vår praktik - nu både den enskilda (med en person) och den med grupp (ca 3-4 personer) på samma ställe. Det känns helt fantastiskt att vi har hunnit ända hit i utbildningen!
 
Nu är det 6 veckors praktik kvar innan avstämning inför examen. Riktigt, riktigt pirrigt och spännande! Känner att jag mer och mer har börjat hitta min roll som hundförare och Kompis blir bara säkrare och säkrare på vad han förväntas göra. Självklart dyker det upp nya situationer som vi får träna på - men jag är så stolt över att Kompis agerar helt rätt i de situationer som han ännu inte är van vid.
 
Nu under praktikperioden är det meningen att vi ska nöta in de beteenden som ska sitta vid examen (sådant hunden måste kunna för att få börja jobba som terapihund).

Det vi nöter och tränar just nu är:
  • Huvud i hand/knä
  • Apportera 5 st föremål
  • Kunna 5 st trix
  • Positionering vid annan person (i säng, vid stol/rullstol/rullator)
  • Att Kompis följer med annan person
  • Passivitet (ex. under vilostund eller om Kompis blir lämnad någon minut)
I övrigt tränar vi mycket möten/hälsa fint på okända människor och i olika situationer/miljöer.
Vi utövar även självklart allmänlydnad och hittar på en hel del andra "bara vara hund"-aktiviteter resten av tiden.
 
 Hoppas att ni andra där ute hinner njuta av sommaren lika mycket som jag och Kompis gör :)
 

Kommentarer

Postat av: Katarina

Publicerad 2014-07-17 10:20:54

Lycka till Cindy och Kompis!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela