Terapihunden Kompis

Taggade till tänderna!

Publicerad 2014-03-19 07:49:37 i Allmänt,

Utbildningshelgen gav både mig och Kompis ordentligt blodad tand! Det känns riktigt bra med konkreta mål att träna mot nu. Peppen är total - direkt när jag vaknar tittar jag på listan (jag är en jävel på att skriva listor för att få ut så mycket som möjligt av varje dag - oplanerade dagar är skönt emellanåt men till vardags gör det mig stressad) och ser vad jag under gårdagen planerat in för typ av träning och vilken tid.
 
För att rannsaka oss själva efter utbildningshelgen - detta behöver vi träna på;
* Avlämning vid apportering.
* Kompis huvud i knät/huvud i hand.
* Inget drag i kopplet när träningsivern sätter in.
* Träna in 5 nya trix.
* Behålla Kompis i position sitt/ligg tills fritecken ges.
* Hälsa utan att Kompis hälsar.
* Öva passivitet under längre stunder. 
 
Efter två kravlösa dagar med vila står idag Aktiveringslydnad på schemat mellan kl. 13.00-14.30 i Lyckliga Hundars lokal i Hemmesta ihop med instruktör Jenny Björk. Vi har avancerat momenten rätt duktigt och får klurigare banor att ta oss igenom varje gång!
 
 
Kompis - ständigt glad hund, ständigt nyfiken att upptäcka världen och med ständigt viftande svans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela