Terapihunden Kompis

Att säga farväl

Publicerad 2016-04-30 22:56:50 i Allmänt,

Det händer mycket när man arbetar med djur i vården. Vi får ta del av många människors liv, förgylla deras tillvaro, hjälpa dem, lugna dem, trösta dem, glädja dem... och slutligen - ta farväl av dem.
 
Det är med stor sorg i hjärtat och tårar i ögonen som vi tagit farväl av vårdtagare som vi arbetat med ända sedan vi gjorde vår praktikperiod (under sommaren 2014). Dessa människor vars liv vi tagit del av och som vi lärt känna som våra kära vänner. Jag är alltid så otroligt tacksam över att Kompis har kunnat ge dessa människor något som ingen annan kunde - att han har funnits där för dem och varit deras bästa vän, suttit där och lyssnat troget, pussat bort tårar och vilat sitt huvud tryggt i deras knä.
 
Vi har fått äran att följa så många människor, i snart två års tid och har under den tiden fått ta del av många helt fantastiska livshistorier. Det är också helt otroligt att vår befolkning blir allt äldre - och att många av våra vårdtagare närmar sig åldern av 100 år!
 
Vi har som vision att vi inte vill att någon människa ska behöva dö ensam och har därför emellanåt även vakat över de vårdtagare som varit palliativa.
 
Det kommer alltid att finnas kvar fina minnen när jag ser tillbaka på bilder av dessa människor när de sitter tillsammans med Kompis.
 
Vila i frid kära vänner. Vi ses en dag igen.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Håkan

Publicerad 2016-05-01 21:24:46

Den hunden lever verkligen upp till sitt namn. Underbara bilder Cindy.👍

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela