Terapihunden Kompis

Midsommar

Publicerad 2016-06-24 15:00:00 i Allmänt,

TREVLIG MIDSOMMAR!
 
Vi önskar alla en trevlig midsommarhelg med god mat, mycket kärlek och många skratt.
Igår firade vi midsommar tillsammans med våra vårdtagare och deras anhöriga. Det bjöds på typisk midsommarmat samt mycket fina (och goda!!) sommartårtor med jordgubbar och grädde, till trubadurens sång och spel av klassiska sommarlåtar. Vädret var en aning ostadigt - men vad gör det i goda vänners lag? Avdelningarna hade ordnat fint och hela boendet såg somrigt ut, jordgubbsplantornas bär på uteterrassen hade dagen till ära börjat börjat bli röda, björkriset svajade i vinden och Kompis försäkrade alla vårdtagare om att de blev sedda och att han tittade till så att de hade det bra.
 
Jag tycker det är mycket trevligt med traditioner - även om jag är för att traditioner är till för att utveckla och förändra. Det behöver inte alltid vara som det alltid har varit, vi människor mår bra av förändring och förändringar i livet är det som för oss framåt, som får oss att hitta nya traditioner, som öppnar upp till något mer - och som skapar något större. Förändringar är något som många människor är rädda för - men som borde få mer positiv uppmärksamhet. Vad vore vi utan all forskning? Det är en av de saker som ständigt skapar förändringar i vårt samhälle - och då tänker jag framför allt på hur mycket nytta vi som arbetar med djur i vården har av forskningen som påvisar vilken skillnad och vad djur kan göra för vården. Hur vore livet om ingenting ändrades under ett helt liv? Varken intressant eller speciellt givande. Förändringar är livets gång - och där passar även midsommarafton in. Midsommarafton som är den dagen på året vars framtill årets dagar har blivit längre och ljusare - och dagen därefter börjar bli kortare och mörkare igen.
 
Vi i Svergie ska vara glada för mycket - vi är ett land som vill mycket, som har många skyddsnät och som många gånger snabbt vill ta del av sådant som har visat sig vara lyckat i andra länder. Men just djur i vården är vi ännu en bit efter med, vi behöver fler som brinner för ämnet - fler människor som engagerar sig och som driver på utvecklingen (som skapar möjligheter till förändring!) Det är fantastiskt att vi idag har hundar, katter, fåglar och fiskar på äldre- och demensboenden, hundar på barnsjukhus, hundar på palliativa vårdenheter, hundar och hästar i psykiatrin och att vårt land mer och mer öppnar upp för att använda sig av djur - låter oss njuta av djur och natur och faktiskt arbeta för ett friskare samhälle. Med införandet av djur i vården försöker vi hitta alternativa metoder istället för att endast medicinera bort symtomen. Med detta vill jag förtydliga att forskningen visst har tagit fram en massa bra mediciner - och mediciner kan vi alla behöva förr eller senare, men det viktiga är att faktiskt vilja hitta andra lösningar och inte fastna i att medicinera som första alternativ.
 
Jag och Kompis är så lyckliga över att få vara en del av det nya - tänket, tiden och trivseln. Vi arbetar ännu några veckor till innan det är dags för Kompis att få en välförtjänt semester (då den portugisiska badkrukan kanske kommer att bli en riktig vattenhund(?) om sommaren bjuder på tillräckligt med värme, haha!)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cindy & Kompis

Terapihunden Kompis arbetar sedan December år 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm tillsammans med terapihundsförare Cindy. Vi gillar att anta utmaningar och strävar efter att göra sådant som gör att både fritid och arbetstid är positiv tid av vårt liv. Vi gillar att få människor att må bra och gör alltid vårt yttersta för att finnas där och peppa andra. Tror starkt på att sprida kärlek och skratt omkring oss! Kompis är en kortklippt Portugisisk vattenhund (även kallad "portis"). Kompis är alltid glad, har en enorm vilja och älskar att jobba både fysiskt och mentalt - en riktig problemlösare som ständigt häpnar sin omgivning med sin intelligens. Under år 2013 visade Kompis verkligen framtassarna då han fanns där som en stadig klippa för många genom svåra stunder - ur vilket tanken om att han kanske kan hjälpa ännu fler väcktes.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela